Tisdagen den 19 januari 2010
Vintern har nu lagt trädgården till vila. Först kom ett rejält snötäcke och sedan kom en ihållande kyla. Ser fram emot att få börja så fröer och sätta sticklingar snart.

Fredagen den 18 september
Har idag tagit in några frukter för torkning från vår prydnadpumpa. Den har i sommar letat sig in i en  prydnadstall, som står på tomten. Den har säkert en längd på 4 meter och bär mycket frukter i olika former och färger.

Onsdagen den 2 september
September är skördemånad. Nu kan vi skörda de första äpplena från det träd som stod i full blom tidigare i år. Även det plommonträd som planterades för två år sedan har burit sina första frukter i år.

Tisdagen den 18 augusti
Augusti månad och floxen står nu i sin bästa blommning. Denna rad av flox har jag delat och fått att öka till hela växthusets långsida. Årets växtlighet har varit enorm så de har fått en höjd som jag aldrig tidigare har haft. 

Tisdag den 30 juni
Den rad med pionbuskar som står längst staketet är växter som jag tillvaratagit från sonhustruns trädgård. När hon gjorde om i sin trädgård blev det några pioner som inte fick plats. Som den hamster man är så tog jag tillvara dessa överblivna buskar och delade dessa till 14 nya plantor. Det har varit mycket riklig blommning på dessa plantor från start. Blommningen ökar för varje år alltefter som buskarna blir större.  

Lördagen den 23 maj

Äppelträdet står nu i full blomm. Förhoppningsvis ska de insekter som flyger omkring pollenera  blommorna för att det ska bli rikligt med frukt även detta år.


Lördagen 9 maj
Har under veckan förbättrat vår stenmur, ut mot gatan. Har höjt den ett varv och satt om stenpartiväxterna i förhoppning att det ska stå i full blom under sommaren.

Söndag den 3 maj
Tulpaner, liljor och blåregn har åter kommit upp och tulpaner och liljorna blommar redan. Allt verkar gå så fort just nu. Växthuset är redan på väg att växas ur, så några inte frostkänsliga växter redan har fått flyttat ut. Den första sådden av dill och rädisor har börjat tittat fram ur jorden.

Vårbruket
Snön är borta och tjälen på god väg att släppa. Då börjar det bästa med våren. Vårbruket. 
Detta att få planera och driva upp växter ger en stor tillfredsställelse.
Har sedan vi flyttade till Alfta börjat plantera i pallkragar. Lätt att få en bekväm höjd på såbädden och lätt att hålla ogräset borta.

Sköna sommarbilder.

Mitt stora intresse är att få odla och skapa med växter. Odlar även en hel del nyttoväxter att använda i det egna hushållet.

Skön sommarbild som dottern Katarina tog vid Växbo kvarn i sommras. Växbo som för övrigt hörde till det distrikt som jag arbetade i som distriktssköterska.


Lejongap

Lenjongap får representera första bilden från vår trädgård på denna sida eftersom jag är född i lejonets tecken. 


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

I dag | 10:22

L3 Reo

...
I dag | 10:22

Reo

...
I dag | 10:18

Vi Summertime

...
I dag | 10:18

Summertime

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS